Zobacz również:     Katalog Znaków Pocztowych     Polski Związek Filatelistów     Filatelistyka.org     Inne
 Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

   co ze stronami PZF?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum Filatelistów Polskich Strona Główna -> Tematyka ogólna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
al



Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 1005
Skąd: Toruń

PostWysłany: Sob Gru 01, 2018 23:23    Temat postu: co ze stronami PZF? Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj rano strony PZF w tym forum miało komunikat, że przeniesiono je na inny adres. Nawet teraz przed zalogowaniem nie ma polskich liter. Co to było?
Jeszcze teraz czasami wyskakuje: "Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voyteck
Administrator


Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 863

PostWysłany: Nie Gru 02, 2018 09:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dniu 1 grudnia 2018 r., od godzin porannych, trwało przenoszenie naszego hostingu (i zapewne wielu innych) na nowe serwery. Niestety firma hostingowa nie poinformowała nas o tym przed wykonaniem prac, tylko dopiero po przesłaniu zapytania dlaczego strony internetowe PZF przestały działać.
Według zapewnień hostingodawcy, po zakończeniu prac migracyjnych powinno być szybciej i wydajniej.
Aktualnie strona PZF oraz Forum są dostępne i takie też były, mimo prowadzonych prac, przez większą część wczorajszego dnia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
al



Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 1005
Skąd: Toruń

PostWysłany: Nie Gru 02, 2018 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź, ale chyba jeszcze coś jest nie tak
Strona główna przed zalogowaniem nie ma polskich liter, np wygląda tak:
Forum Forum Filatelist�w Polskich Strona G��wna
���Filatelistyka niejedno ma imi�
Ale po zalogowaniu jest normalnie z polskimi literami.
a na pocztę dostaję powiadomienia z Forum
Temat : Nadesz�a nowa Prywatna Wiadomo��
ale w treści jest poprawnie z polskimi literami.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filatelis



Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 47

PostWysłany: Nie Gru 02, 2018 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może to nie wina Forum a pirackiego oprogramowania lub wirusów. Było dobrze, a zmiana hostingu wywołała może wilka z lasu? Trzeba napisać do św. Mikołaja o nowy komputer. Wesołych Świąt!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
al



Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 1005
Skąd: Toruń

PostWysłany: Nie Gru 02, 2018 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

filatelis napisał:
A może to nie wina Forum a pirackiego oprogramowania lub wirusów. Było dobrze, a zmiana hostingu wywołała może wilka z lasu? Trzeba napisać do św. Mikołaja o nowy komputer. Wesołych Świąt!

Proszę czytać ze zrozumieniem.
Jak wchodzę na stronę forum bez zalogowania, to nie ma polskich liter. Jak się zaloguję to wszystko jest O.K!
Gdybym miał wirusa, to cały czas nie byłoby polskich liter.
Na innych stronach nie mam tego problemu.
Proszę spróbować wejść na stronę forum bez zalogowania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filatelis



Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 47

PostWysłany: Nie Gru 02, 2018 23:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proszę jutro spróbować z innego kompa. Ja ze zrozumieniem wszedłem bez logowania. I wszystko gra. Wina Pańskiego oprogramowania. Nowy komp rozwiąże te troski. Wesołych Świąt.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
elka26



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 377
Skąd: Warmia

PostWysłany: Pon Gru 03, 2018 09:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam. Też nie mam żadnego problemu, nawet po wylogowaniu się. Wszystko jest ok.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
al



Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 1005
Skąd: Toruń

PostWysłany: Pon Gru 03, 2018 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

filatelis napisał:
A może to nie wina Forum a pirackiego oprogramowania lub wirusów. Było dobrze, a zmiana hostingu wywołała może wilka z lasu? Trzeba napisać do św. Mikołaja o nowy komputer. Wesołych Świąt!
filatelis napisał:
Proszę jutro spróbować z innego kompa. Ja ze zrozumieniem wszedłem bez logowania. I wszystko gra. Wina Pańskiego oprogramowania. Nowy komp rozwiąże te troski. Wesołych Świąt.


Idąc za światłą radą Kolegi sprawdziłem na 2 telefonach.
Mój komputer - Windows7, telefony - Android wszystko legalne.
Telefony zarejestrowane u 2 różnych operatorów, internet od 2 różnych dostawców, 2 różne sieci WiFi. Telefony nie miały styczności z moim komputerem. Sprawdzałem w różnych miejscach Torunia.
I co.........? Nie ma polskich liter na stronie tytułowej forum przed logowaniem, ale tylko na tej stronie.
elka26 napisał:
Potwierdzam. Też nie mam żadnego problemu, nawet po wylogowaniu się. Wszystko jest ok.

elka26 ten problem występuje tylko przed zalogowaniem, po zalogowaniu i po wylogowaniu polskie litery są.
Jak wchodzę z poczty bez logowania, to polskie litery są.
Reasumując, idąc tropem Kolegi:
1. Zainfekowałem wirusem, przenosząc go z mojego komputera na telefony metodą kropelkową.
2. W całym Toruniu hula w powietrzu wirus, który infekuje wszystkie komputery i telefony.
P.S Na starej stronie forum polskie litery są. (nie wiem, czy też była przenoszona?)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filatelis



Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 47

PostWysłany: Pon Gru 03, 2018 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ad 2. W całym Toruniu hula w powietrzu wirus...

No to mamy odpowiedź. Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale skoro Szanowny Kolega potwierdził...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
al



Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 1005
Skąd: Toruń

PostWysłany: Sro Gru 05, 2018 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawa się wyjaśniła.
Na stronę tytułową forum wchodziłem z zakładki Firefox. Zakładka pamiętała adres ze starego serwera, który przekierunkowywał na nowy serwer. Dlatego nie było polskich liter. Zmieniłem adres w zakładce na nowy, i wszystko jest O.K! Laughing
A już chciałem posłuchać filatelis, i wymienić komputer.
Ciekawe tylko dlaczego na telefonach też nie było polskich liter. Prawdopodobnie wchodziłem w wyszukiwarce Google na stary adres serwera, bo był jako pierwszy pozycjonowany. Shocked Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voyteck
Administrator


Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 863

PostWysłany: Sro Gru 05, 2018 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawa wyjaśniona zatem temat zamykam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum Filatelistów Polskich Strona Główna -> Tematyka ogólna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB (C) 2001, 2005 phpBB Group
Theme Retred created by JR9 for stylerbb.net