| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dosmus
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 4:21 pm Temat postu: Stare koperty |
|
Chciałbym poznać wartość tych oto 3 kopert.
Koperta nr. 1
Koperta nr. 2
Koperta nr. 3
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dosmus
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:06 am Temat postu: |
|
Miałem nadzieje, że na takim forum jak to znajdę osobę na tyle kompetentną by podała mi przybliżoną wartość.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam_filatelistyka.org Redaktor
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:22 am Temat postu: |
|
To forum nie jest darmową wyceniarką. Jak widać wciąż do niektórych to nie dociera. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dosmus
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:27 am Temat postu: |
|
Raczej zgrają pseudo ekspertów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mrz1906
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:53 am Temat postu: |
|
Witam,
wycena wg katalogu Fischer 2010 tom II
Koperta 1 - 60 zl
Koperta 2 - 30 zl
Koperta 3 - 40 zl
Jeśli chce Pan poznać rzeczywistą wartość to niech Pan je wystawi na allegro.
Generalnie na wycenę całości pocztowych wpływa wiele elementów. Moim zdaniem akurat te są nieco więcej warte niż wg wyceny katalogowej. Ja bym mógł zapłacić za wszystkie trzy ok 150-200 zl w zależności od stanu zachowania. Musiałbym mieć lepsze zdjęcie.
Pozdrawiam
Miłosz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam_filatelistyka.org Redaktor
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 1:43 pm Temat postu: |
|
Katalog Fischera jest dostępny bez problemu. Ale cwaniakom pokroju Dosmusa nie chce się szukać, bo po co się wysilać? A ja nie widzę powodu, aby ktoś miał zarabiać moim kosztem. Chcesz wyceny - to mi zapłać. A forum się nie podoba się - to wynocha.
Odtąd WSZELKIE wątki z zapytaniami o wycenę, tudzież wątki o charakterze handlowym które są umieszczone w innym miejscu niż Sprzedam / Kupię będę wywalał. O to samo proszę pozostałe osoby moderujące forum. Czas skończyć z gówniarzerią i cwaniakami, którzy tylko zaśmiecają forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elka26
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:01 pm Temat postu: |
|
Całkowicie i w pełni popieram !! I piszę to z pozycji amatora a nie eksperta dodam!!
Naprawdę - tak podstawowe sprawy jak kwestia ceny znaczków można bez problemu samemu załatwić - kwestia chęci i jeszcze raz chęci.
Tak naprawdę smutne jest to że nawet dla laików znaczki to tylko kwestia pieniędzy. A gdzie nauka? poznanie czegoś nowego? chociażby geografii? A bez tej jakze podstawowej wiedzy mamy takie kwiatki na aukcjach jak pingwiny w Arktyce,
A gdzie znaczki pachnące przygodą? odkrywanie nowych lądów? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pietkiewicz1953
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:06 pm Temat postu: czy liczy się tylko kasa? |
|
Potwierdzam stwierdzenia moich szanownych poprzedników
przypuszczam,że prawdziwy filatelista cieszy się znaczkiem a nie kasą zapłaconą za niego.Wartość znaczka określam poprzez jego piękno lub ile trudu i cierpliwości poświeciłem ażeby go uzyskać.
Przychylam się do propozycji P.Redaktora o wyrzucaniu wątków nie zgodnych z tematem. _________________ chlop z mazur |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|